Špenátový quiche s jarní cibulkou a mascarpone

Špenátovým slaným koláčem ani klienta neurazíš.

[alert-note]8 porcí, vaření a pečení 25 minut, příprava celkem 30 minut[/alert-note]

Zelenina | Pečení

 

Co k tomu potřebujete?

INGREDIENCE DO NÁPLNĚ

  • Čerstvé nebo mražené špenátové listy (5 hrstí špenátu)
  • Svazek pěti jarních cibulek
  • 1 cibule
  • 200 g tvrdého sýra
  • 3 vejce
  • Špetka chilli
  • Mlýnek pepře a mlýnek soli
  • 250 g mascarpone
  • 40 g másla na smažení

A CO NA TĚSTO?

  • 4 lžíce vody
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 150 g másla
  • A hrst lásky 🙂

Jak postupovat?

  1. Příprava špenátového koláče začíná těstem. Na přípravu budete potřebovat hlubokou nerezovou mísu. Do ní vsypte mouku, na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Vsypte sůl a cukr.
  2. Teď přijde na řadu poctivá ruční práce. Ponořte ruku do obsahu mísy a začněte všechno mačkat. Mačkejte tak dlouho, dokud se vám neudělá drobenka.
  3. Přidejte 4 lžíce vody a začnete znova hníst, dokud nevytvoříte těsto. Z těsta by se vám měla podařit vytvarovat koule. Konzistence těsta musí být taková, abyste jej mohli bez potíží rozválet válečkem a těsto se vám netrhalo ani nelepilo.
  4. Tip: Pokud se trhá, je moc suché a je přidat lžíci vody. Pokud se lepí, je mokré a je potřeba přidat trochu hladké mouky.
  5. Kouli těsta zabalte do potravinové folie a dejte na hodinku do ledničky.

USMAŽTE ZELENINU

  1. Teď přijde na řadě ta voňavá část práce. Připravte si pánev s vysokým okrajem. Budeme na ni smažit zeleninu.
  2. Oloupejte jednu cibuli a nakrájejte ji na větší kostky a šup s ní na roztopené máslo na pánvičku.
  3. Cibulku smažte do mírně zlatova a to kvůli úžasné vůni, která provoní všechnu ostatní zeleninu.
  4. Jarní cibulky zbavte hlaviček s ocásky a pořádně je omyjte.
  5. Na osmaženou cibuli přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Smažte asi minutu.
  6. Přihoďte špenát. Posolte, popepřete, poprašte chilli, přidejte lžičku kmínu a minutu až dvě duste pod pokličkou.

 

PŘIPRAVTE SI VOŇAVOU SMĚS

  1. Vypněte oheň a vše na pánvi řádně promíchejte.
  2. Připravený zeleninový základ vyklopte do mísy, přidejte mascarpone, tři vejce a celé pořádně promíchejte. Výsledkem musí být hezky táhnoucí se směs krémovité konzistence.
  3. Ochutnejte, a pokud je potřeba, posolte a okořeňte. Směs nechte odpočinout a vrhněte se na těsto.
  4. Vyndejte jej z lednice a řádně zhruba asi tři minuty mačkejte.
  5. Máslo uvnitř těsta totiž ztuhlo a je potřeba jej oteplit, aby se s ním dobře pracovalo.
  6. Válečkem vyválejte asi půl centimetru silný plát těsta kulatého tvaru.
  7. Těsto přijde do keramického nebo nerezového kulatého plechu s vyšším okrajem.
  8. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  9. Těsto pečlivě přilepte až ke krajům kulaté nádoby. Rozprostřete špenátovou směr s jarní cibulkou a mascarpone na koláč a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
  10. Vložte do předem vyhřáté trouby na 200 ° a pečte asi 20 – 25 min. Ve chvíli, kdy vám směs začíná na koláči žloutnout, snižte teplotu a po pár minutách troubu vypněte.

Zbíhají se vám sliny? Nám doma už také. Povedl se vám recept? Chutnalo vám?

Přidejte komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Děti Zvířata
Plavecké ucho vs. zánět středního ucha: Jak rozpoznat a léčit tyto nepříjemné nemoci?
Co je Friggatriskaidekafobie? A jak souvisí s volbou prezidenta?
Udržitelnost a ekologické chování se promítají i do nábytku a bydlení
Byliny a rostliny
Čištění zahradního jezírka: Jak udržet vaši oázu krásy v ideálním stavu
Rozdíly mezi CBD a HHC
Jak správně založit kompost?
Čištění zahradního jezírka: Jak udržet vaši oázu krásy v ideálním stavu
Jak dlouho vydrží svítit LED pásky?
Šungit: Kámen života a jeho účinky
Moderní metody čištění septiků: ekologicky, efektivně, šetrně
Recepty
Jak na zdravé vlasy – co jíst a jak o ně pečovat
Léčivé houby v tradiční medicíně: Jak mohou pomoci i vám?
Odkrýváme tajemství přirozené krásy: Zdravý životní styl a sebeláska jako klíč k vaší nejlepší verzi
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Jak na zdravé vlasy – co jíst a jak o ně pečovat
Plavecké ucho vs. zánět středního ucha: Jak rozpoznat a léčit tyto nepříjemné nemoci?
Co by neměla obsahovat přírodní kosmetika: Průvodce pro bezpečnou péči o pleť
Veronika Zajícová se po srážce s autem, prasklé lebce a zlomenině nohy vrátila do ringu
„Bambus přináší do zahrady radost,“ říká bambusář Martin
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Jak na zdravé vlasy – co jíst a jak o ně pečovat
Co by neměla obsahovat přírodní kosmetika: Průvodce pro bezpečnou péči o pleť
Čištění zahradního jezírka: Jak udržet vaši oázu krásy v ideálním stavu